Забавен полет на easyJet в Египет

easyJetОтговорност на авиокомпаниите е обявените полети да бъдат извършвани редовно и без закъснение, освен в случаите когато обективни обстоятелства налагат промяна в предварителните планове. При закъснение или отмяна на полет авиокомпаниите са длъжни да компенсират своите клиенти най-малкото с храна и напитки, поемане на разходите за нощувка в хотел, ако полетът е отменен за другия ден или финансови компенсации и обезщетения при по-сериозни нарушения. Пътниците следва да знаят своите права и да си ги отстояват.

Скандал с пътници на easyJet

Нискотарифната авиокомпания easyJet остави блокирани 164 свои пътника, предимно англичани, след като в четвъртък, 27-ми юни, е било забавено излитането на самолета на авиокомпанията от египетския град Шарм ел-Шейх. Пътниците са били настанени в хотел, но преди това са прекарали дълги часове на борда на самолета при температура, достигаща 30 градуса. Имало е пътници от рискови групи – бременни жени, малки деца, възрастни хора.

Първоначално полетът е разсрочен за следващата сутрин, впоследствие часът е променен за четвъртък, 19 ч. В крайна сметка самолетът излита в 22,40 ч.

В специално направено изявление ръководството на авиокомпанията се извинява на пътниците за причинените неудобства, като изтъква, че причина за тях е технически проблем със самолета, който впоследствие е отстранен. В своя защита тя изтъква, че всички пътници са били удобно настанени, докато направените проверки констатират, че проблемите са отстранени; имали са право на два безплатни телефонни разговора със своите близки и са били надлежно информирани за часа на промените в часа на полета.

Неведнъж easyJet е изтъквала, че причина за нейния успех и възход е приятелското отношение и коректността, които авиокомпанията демонстрира на своите клиенти. В конкретния случай тя отново акцентира на факта, че забавянето се е получило именно защото авиокомпанията поставя на първо място безопасността на пътниците и кабинния екипаж.

Достатъчно ли е извинението на easyJet за причинените неудобства тепърва предстои да се разбере.


Categorised as: Полети


Comments are closed.