Избягай от зимата

ГамбияКратките дни, понижените температури, мъглата и сухият студ не са единственото, което характеризира зимата, но определено са нещо, което ни кара да мечтаем за някое топло местенце с много слънце, пясък и ваканционни мигове.

Няма нищо лошо в това да планирате краткосрочна смяна на греяното вино и зачервените от студ бузи с един студен коктейл и лек загар по лицето. Предлагаме ви две интересни дестинации и вдъхновяващи идеи как да направите това.

Кабо Верде

Кабо Верде може и да звучи екзотично и недостъпно, но всъщност не е на чак толкова голямо разстояние от страната. В замяна на определени часове полет, получавате великолепни слънчеви лъчи през зимата.

Все по-популярната дестинация Кабо Верде е разположена край бреговете на Сенегал и е перфектното място, на което да прекарате една кратка и запомняща се почивка. С изключително мекия си климат и прекрасни непокътнати плажове, тази дестинация може лесно да се превърне в отрицателния отговор на въпроса „На солариум ли беше?“

Тук можете да си избирате от десет острова, всеки от които със свой собствен характер и облик. Във всеки един от тях, обаче, се усеща смесицата от африканска, португалска и бразилска култура. Съветваме ви, ако въобще успеете да се отлепите от шезлонга, да се отдадете и на дейности като скуба дайвинг и уиндсърф.

Гамбия

Самолетни билети до Гамбия? Защо не? Това е идеалният избор, ако търсите кратка зимна ваканция някъде под слънчевите лъчи на парещото слънце с един-два коктейла с тропически имена. А и леснодостъпен с полет на Lufthansa за около 450 евро в двете посоки.

Разположена в Западна Африка, Гамбия е най-малката по територия страна на африканския континент. Както и при Кабо Верде, часовете полет до дестинацията не са чак толкова много, че да не могат да бъдат забравени още щом стъпите на това място. Тук можете както да прекарате цял ден в почивка, така и да се отнесете по-приключенски към ваканцията си. В случай че сте готови да предприемете някое интересно пътуване из Гамбия, можете да се отправите към Свещената Макасуту или пък да се впуснете в разглеждане на столицата на африканската република – Банжул.


Categorised as: Пътуване


Comments are closed.