Нов високоскоростен влак между Орландо и Маями

високоскоростен влак Орландо МаямиВ началото на месец август, британската медия Мейл Онлайн съобщи, че се очаква огромно увеличение от туристи, пътуващи към Флорида, във връзка с плановете за пускане на бързи влакове между Маями и Орландо.

Досега туристите можеха да разчитат само на наемане на кола, за да стигнат до известния туристически регион. Предстои обаче, вероятно не по-късно от 2014 г. всички туристи да могат да се възползват от високоскоростния влак, свързващ втория по големина град във Флорида и най-близкият град до ключови развлекателни дестинации като – Дисни Уърлд, SeaWorld Орландо, както и небезизвестния комплекс Юниверсъл студио-Флорида.

Определено проектът ще бъде в полза на близо 52 млн. туристи, които всяка година се стичат към Орландо, именно за да зърнат изброените увеселителни съоръжения.

Компанията зад проекта на стойност 1 млрд. долара се занимава с недвижими имоти и транспортни услуги. В първата седмица на август, плановете за частно управлявана влакова връзка вече са обявени и работата по тях съвсем скоро предстои да започне.

От Florida East Coast Industries споделят, че проектът може да бъде изцяло финансово обезпечен и оправдан, без да е необходимо правителството да се намесва чрез държавни субсидии.

Предвижда се строителството да започне в началото на следващата година (2013 г.) и когато бъде завършен проектът, той ще предоставя напълно нова услуга – железопътен транспорт между два големи града в Съединените щати, изцяло частна инициатива, в която държавата няма никакво участие.

Към момента известните Amtrak свързват тези две туристически дестинации, но това отнема на пътниците от 5 до 7 часа. Новите влакове ще взимат същото разстояние за една три часа, като пътуват със скорост до 180 км/ч.

Ако се чудите дали това ще излезе много над цената на на алтернативните самолетни билети до съответната дестинация, няма. От компанията казват, че цената на билетите за влака ще бъде изцяло конкурентоспособна по отношение на цените на най-евтиния двупосочен самолетен билет, както в сравнение с разходите при пропътуване на разстоянието с автомобил.


Categorised as: Пътуване


Comments are closed.