Стоковите пазари в Европа

RyanairМиналата седмица стоковите пазари в Европа отвориха врати с не особено добра новина за всички търгуващи. Става дума за спад в германската икономика, който идва като неочаквана новина за всички борсови играчи.

Съвсем непредвидено цифрите на германската безработица през април тази година се вдигнаха със значителните 19 хил., като по този начин общият брой на безработните в Германия се увеличи на 2.87 млн. души, като в процент увеличението се равнява на 6.8%.

В Ирландия, положението не можеше да се сравни с Германия, но също не беше розово. Индексът ISEQ бе един от първите, който започна с високи позиции, но по-късно едва се удържа да не потъне. До края на деня въпросният индекс почти се гмурна в червената зона, като на затваряне изплува нагоре с едва 0.1%.

Акциите на компанията Aer Lingus, от която същата сутрин обявиха резултатите си за първото тримесечие на годината, не успяха да се задържат на нивата, с които тръгнаха в началото на миналата седмица, след като от Etihad потвърдиха, че са придобили близо 3% от ирландската авиолиния.

Авиокомпанията Ryanair обаче, се справи доста по-добре. Акциите на ирландския нискотарифен превозвач се вдигнаха с цели 1.6 %, което се равнява на 7 цента и крайна цена от 4.42 евро. Акциите в хранителната група Aryzta от своя страна добавиха общо 3.4%, докато Fyffes вдигнаха акциите си с 4.2% до крайна цена от 47 цента.

Акциите на Bank of Ireland потънаха с 3.6 % до цена от 10.8 цента, докато акциите на Kenmare Resources се вдигнаха с 3.8 % и достигнаха 64 цента.

Акциите на швейцарската компания за финансови услуги UBS се вдигнаха сравнително много – с 3.7% до 11.75 швейцарски франка, след като бяха привлечени повече средства от заможни клиенти в първата четвърт на годината, отколкото финансовите анализатори бяха успели да предвидят. От ръководството на UBS казаха, че техните услуги за управление на капитал са привлекли 10.9 млрд. швейцарски франка в нови фондове, което е много повече от изчислените от анализатори на Блумбърг 8.8 млрд.


Categorised as: Евтини Авиокомпании


Comments are closed.