Странна почивка

почивкаИдват празници, време е за самолетни билети, но още не сте решили накъде да поемете. Предложения всякакви и то все за хубави, спокойни и приятни дестинации. В тази статия обаче ние няма да ви предложим уединение и усамотение, а напротив. Даваме ви идея за места, на които можете да „избухнете“ подобаващо. Стига вече сте седели по плажовете мирно и тихо, подарете си няколко странни места, поне един път в годината.

Странни страсти в Хауърт, Англия

По света е пълно с места, където през почивните си дни можете да се отдадете на различни желания и страсти – Банкок, Берлин, Амстердам, Ню Орлиънс и други. Но има едно място, което печели с находчивото събитие, което всяка година се организира там. Става дума за Хауърт в Йоркшир.

Оксенхоуп (Oxenhope) е селище с население от близо 2 500 души в Западен Йоркшир. От средата на 70-те години на миналия век там се организира ежегодното събитие „Oxenhope Straw Race“. Всяка година през юли инициативата, която има благотворителна цел, привлича хора от различни места да участват в състезанието. А то се състои в изминаване на две мили и половина на хора, облечени в странни одежди, чиято задача е не просто да носят една бала със слама със себе си, но и да се отбиват във всяка от петте кръчми отбелязани по маршрута им и там да изпиват по една бира. Ако сте се впечатлили, тази година 37-мото издание на надпреварата ще бъде на 7 юли.

Ленивци в Коста Рика

Представяте ли си да ви подарят карта за санаториум за ленивци? Как ще се почувствате? Ако сте ленивец, сигурно ще ви е полезно, иначе просто ще се развеселите. В Коста Рика обаче наистина има място, посветено на спасяването и рехабилитацията на ленивците. Там обещават да пазят всички ленивци, които са били ранени, осиротели или малтретирани по някакъв начин. Не бързайте да се радвате, защото става дума за онези дървесни бозайници, които обитават горите на Централна и Южна Америка, а не за обикновени мързеливци, които са преживели „тормоз“ от шефа си.


Categorised as: Пътуване


Comments are closed.