Съвети за хора, които прекаляват с багажа

полетиКаквото и да ви казва жена ви, или в случай, че вие сте дама – гласът в главата ви, 10 куфара наистина не са удачно решение за път. Или поне не докато туристическата индустрия не излезе с радикално решение по въпроса – например полети и трансфер само на багаж, който след това идва до хотела ви, естествено на разумна цена.

Дотогава обаче вслушвайте се в здравия разум и си помислете дали наистина имате нужда от 4 чифта обувки, няколко варианта дрехи, за всякакъв вид време и за по-претенциозните ютия например. Има неща, които съвсем безсърдечно трябва да оставите и да не разхождате до мястото на ваканцията си. И това не само ще ви спести усилията да носите тежките си чанти, но и значително ще намали допълнителните такси за багаж.

Дрехите нямат нужда от разходка

Колко пъти ви се е случвало да препълните багажа си с какви ли не дрехи, подходящи за всевъзможни случаи и когато се върнете от ваканцията си да се окаже, че сте използвали изключително малка част от предвиденото облекло?

Повярвайте, дрехите нямат нужда от разходка, нито пък вие от тях. Бъдете разумни в подбирането на гардероба си и не взимайте всичко, за което за миг сте си помислили, че може да ви потрябва. Естествено на път към зимна дестинация, не изхвърляйте всички пуловери. Ако пък решите да излезете на шопинг преди почивката си и да си накупите нови дрехи, защото вашите вече толкова пъти сте ги носили, можем да ви спестим и този разход. Просто се спрете и помислите – едва ли хората от Милано ще знаят, че това е 105-тия път, в който обличате тази вечерна рокля…

Чаша за кафе

Вярно, на много места е трудно да се намери идеалното кафе…Не, не се шегуваме, знаем, че за много хора чашата кафе е нещо много важно и те не могат да тръгнат без нея. Особено ако сте се запътили на бюджетна почивка, вероятността да искате да имате със себе си чаша, в която да си направите кафе или чай е много голяма. И все пак, не се изкушавайте. В крайна сметка нали сте на почивка. Чашата не само ще заема място, но и ще ви лиши от възможността да се запознаете с нови уютни места и интересни хора на по чаша кафе.


Categorised as: Полети


Comments are closed.